Imi place muschiuletul de porc pentru ca este gustos cu toate ca e sarac in grasimi si poate fi gatit foarte simplu. Azi am facut o mancare usoara, am pus muschiuletul la cuptor si l-am servit cu garnitura de legume...
Sa vedem ce a iesit...
Am avut :
- un muschiulet de porc
- 1 capatana usturoi
- sare, piper
- 1 lingurita de marar verde tocat
- 3 linguri ulei de masline
- seminte floarea soarelui decojite
- 1 praz
- 4 morcovi de marime medie
- 300 g ciuperci champignon
- sos de soia light
- 2 linguri lapte de cocos ( nu e neaparat)
- 1 lingurita ghimbir proaspat razuit
Am spalat muschiuletul si l-am crestat din loc in loc. In crestaturile facute am introdus cu o lingurita cate putin din compozitia de mai sus. Cu restul de compozitie ramas am uns tot muschiuletul pe care l-am pus apoi la cuptor intr-o tava pe hartie de copt unsa cu putin ulei, pe care am asezat-o pe prima treapta de jos a aragazului. Am lasat in jur de 1 ora si l-am intors o singura data cam dupa 40 de minute.
Intre timp am pregatit legumele. Intr-o tigaie de teflon am facut pe rand legumele intr-o lingura de ulei de masline.Prima data am pus morcovii taiati rondele foarte subtiri, pe care i-am scos intr-un alt vas dupa ce au primit o culoare usor aurie. A urmat prazul taiat tot rondele, la fel l-am scos si pe acesta cand s-a calit, iar la urma am calit ciupercile taiate feliute. Legumele trebuie facute la foc foarte iute amestecand continuu. Dupa ce s-au facut legumele, le amestecam, adaugam ghimbirul, 2 linguri sos de soia, 2linguri lapte de cocos.. si gata..putem sa le servim alaturi de feliutele de muschi facut la cuptor...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu