19.02.2013

Muschiulet de porc cu legume


Imi place muschiuletul de porc pentru ca este gustos cu toate ca e sarac in grasimi si poate fi gatit foarte simplu. Azi am facut o mancare usoara, am pus muschiuletul la cuptor si l-am servit cu garnitura de legume...
  Sa vedem ce a iesit...



Am avut :
  • un muschiulet de porc
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper
  • 1 lingurita de marar verde tocat
  • 3 linguri ulei de masline
  • seminte floarea soarelui decojite
  • 1 praz
  • 4 morcovi de marime medie
  • 300 g ciuperci champignon
  • sos de soia light
  • 2 linguri lapte de cocos ( nu e neaparat)
  • 1 lingurita ghimbir proaspat razuit
  Pentru inceput am pregatit un sos : am  curatat si am dat prin razatoare usturoiul, apoi l-am frecat cu uleiul de masline, am adaugat semintele, sarea, piperul si mararul tocat.
Am spalat muschiuletul si  l-am crestat din loc in loc. In crestaturile facute am introdus cu o lingurita cate putin din compozitia de mai sus. Cu restul de compozitie ramas am uns tot muschiuletul pe care l-am pus apoi la cuptor intr-o tava pe hartie de copt unsa cu putin ulei, pe care am asezat-o pe prima treapta de jos a aragazului. Am lasat in jur de 1 ora si l-am intors o singura data cam dupa 40 de minute.
  Intre timp am pregatit legumele. Intr-o tigaie de teflon am facut pe rand legumele intr-o lingura de ulei de masline.Prima data am pus  morcovii taiati rondele foarte subtiri, pe care i-am scos intr-un alt vas dupa ce au primit o culoare usor aurie. A urmat prazul taiat tot rondele, la fel l-am scos si pe acesta cand s-a calit, iar la urma am calit ciupercile taiate feliute. Legumele trebuie facute la foc foarte iute amestecand continuu. Dupa ce s-au facut legumele, le amestecam, adaugam ghimbirul, 2 linguri sos de soia, 2linguri  lapte de cocos..  si gata..putem sa le servim alaturi de feliutele de muschi facut la cuptor...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu