Avem nevoie de :
- 150g orez integral
- 6 ardei
- 1 kg rosii
- o legatura patrunjel verde
- busuioc verde sau uscat
- oregano
- 2 catei de usturoi
- pasta de rosii sau bulion
- sare
- piper
- ulei de masline
Orezul se fierbe si apoi se scurge de apa. Ardeii se taie in jumatate si se curata de seminte, apoi se pun intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline. Se presara putina sare pe ei si se lasa la foc iute cateva minute, pana scade de tot zeama pe care o lasa. Luam de pe foc si punem peste ei orezul fiert si scurs de apa, patrunjelul taiat marunt, oregano si busuiocul.
Intr-o alta tigaie punem la foc moderat rosiile taiate marunt si o lingura de ulei de masline. Dupa ce rosiile au lasat destula zeama si au fiert, mai adaugam pasta de rosii sau bulion in caz ca sosul nu este de consistenta pe care o dorim. Eu am mai adaugat o lingura pasta de rosii, 100 ml apa si am mai lasat putin la fiert Am adaugat apoi cateii de usturoi taiati marunt si am turnat sosul peste ardei. Am pus sare si piper, am amestecat si am turnat toata compozitia intr-o tava termorezistenta.Am lasat la cuptor timp de 40 de minute.
E ceva usor, merge si in dietele de genul montignac si disociate, dar mai intai de toate e ceva sanatos, bogat in fibre, mai ales datorita orezului integral...just taste it...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu