15.01.2013

Tapenade cu ton

 Poate nu e chiar corect sa denumesc asa  reteta, avand in vedere faptul ca originala tapenade e facuta cu ansoa, mai contine si capere, dar pentru ca mie nu imi plac lucrurile batute in cuie am facut-o cu ton si o voi numi tot tapenade, asta pentru ca imi place cum suna. Originara din sudul Frantei, tapenade poate fi folosita cu orice ocazie sociala, la o intalnire intre prieteni, servita pe o felie de paine integrala sau pe bruschete. Este un deliciu foarte foarte usor de preparat...

  Eu am folosit asa:
  • 400 g masline negre
  • 2 conserve de ton in ulei
  •  2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat

 Mai simplu de preparat nici ca se poate: am decojit maslinele de samburi, am adaugat restul ingredientelor si le-am pasat cu blenderul. A iesit o pasta gustoasa, pe care, eu una am servit-o cu paine de secara  proaspata.
 


Usor si sanatos!

Un comentariu: