Poate nu e chiar corect sa denumesc asa reteta, avand in vedere faptul ca originala tapenade e facuta cu ansoa, mai contine si capere, dar pentru ca mie nu imi plac lucrurile batute in cuie am facut-o cu ton si o voi numi tot tapenade, asta pentru ca imi place cum suna. Originara din sudul Frantei, tapenade poate fi folosita cu orice ocazie sociala, la o intalnire intre prieteni, servita pe o felie de paine integrala sau pe bruschete. Este un deliciu foarte foarte usor de preparat...
Eu am folosit asa:
- 400 g masline negre
- 2 conserve de ton in ulei
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie
- sare
- piper proaspat macinat
Mai simplu de preparat nici ca se poate: am decojit maslinele de samburi, am adaugat restul ingredientelor si le-am pasat cu blenderul. A iesit o pasta gustoasa, pe care, eu una am servit-o cu paine de secara proaspata.
Usor si sanatos!
Delicios mi-am facut ieri si eu,musafirii au fost incantati.multumesc
RăspundețiȘtergere