04.06.2012

Toast cu ton si vinete

  Nu prea ma omor eu dupa pestele la conserva, dar tonul mi-a placut intotdeauna, si m-am gandit sa va spun si voua una din retele mele preferate cu ton, o mancare sanatoasa pe care am descoperit-o in Spania intr-un bar dragut al unei persoane dragi mie. Atunci nu am mancat din pacate , dar prima mancare preparata de mine, usor adaptata, cand am ajuns acasa a fost asta.
  Pentru doua felii gigant toast cu ton si vinete avem nevoie de :
  • 2 felii toast gigant ( la mine 2 felii maaaari de paine integrala facuta in casa) , dar se pot folosi si baghete
  • 1 vanata mare 
  • 3 ardei grasi
  • masline umplute
  • 2 conserve de ton (preferatul meu este rio mare), pot fi in ulei sau suc propriu, eu am avut in ulei de masline
  • sare, piper, 2 lingurite fructoza, otet
  • oregano
  • cateva frunze de busuioc proaspat

  Pentru inceput se coace vanata si ardeii (din fericire eu le-am avut in  congelator si a fost mai simplu), pe grill sau in cuptor, unde va e mai usor, se curata de coaja, si se lasa la scurs, in special vanata.
  Se prepara un sos din o jumatate cana apa, o lingura de otet si 2 linguri de fructoza. Se amesteca bine pana se dizolva fructoza, gustam si daca mai e nevoie de otet sau fructoza mai adaugam. Gustul trebuie sa fie unul dulce acrisor.
 Am taiat in lung2 felii mari si grosute de paine integrala si le-am prajit putin pe grill.
Le-am asezat pe o farfurie si am inceput sa decorez :). Am taiat vanata in fasii lungi, la fel si ardeii, si fiecare fasie am trecut-o usor prin sos si am asezat-o apoi pe toast.Am presart putina sare, piper si oregano. Peste fasii am adaugat tonul, am folosit cate o conserva la fiecare felie si apoi maslinele.Am pus si frunzulitele de busuioc si gata.....imi pare rau ca nu am decat poza finala...




Sa va fie de bine!

Un comentariu: