Pentru doua felii gigant toast cu ton si vinete avem nevoie de :
- 2 felii toast gigant ( la mine 2 felii maaaari de paine integrala facuta in casa) , dar se pot folosi si baghete
- 1 vanata mare
- 3 ardei grasi
- masline umplute
- 2 conserve de ton (preferatul meu este rio mare), pot fi in ulei sau suc propriu, eu am avut in ulei de masline
- sare, piper, 2 lingurite fructoza, otet
- oregano
- cateva frunze de busuioc proaspat
Pentru inceput se coace vanata si ardeii (din fericire eu le-am avut in congelator si a fost mai simplu), pe grill sau in cuptor, unde va e mai usor, se curata de coaja, si se lasa la scurs, in special vanata.
Se prepara un sos din o jumatate cana apa, o lingura de otet si 2 linguri de fructoza. Se amesteca bine pana se dizolva fructoza, gustam si daca mai e nevoie de otet sau fructoza mai adaugam. Gustul trebuie sa fie unul dulce acrisor.
Am taiat in lung2 felii mari si grosute de paine integrala si le-am prajit putin pe grill.
Le-am asezat pe o farfurie si am inceput sa decorez :). Am taiat vanata in fasii lungi, la fel si ardeii, si fiecare fasie am trecut-o usor prin sos si am asezat-o apoi pe toast.Am presart putina sare, piper si oregano. Peste fasii am adaugat tonul, am folosit cate o conserva la fiecare felie si apoi maslinele.Am pus si frunzulitele de busuioc si gata.....imi pare rau ca nu am decat poza finala...
Sa va fie de bine!
You can ask me here on my blog
RăspundețiȘtergere