Cui nu ii place pizza..hm..cred ca sunt putini...eu ma numar printre cei carora le place...in special pizza home made...pe care eu o fac cu faina integrala dar uneori si cu alba pentru ca nu ingrasa asa de mult daca stii cum sa combini ingredientele. Deocamdata sa vorbim despre sosul pe care il folosesc eu de obicei la o pizza...nu imi place ketchup-ul si nici alte sosuri pline de aditivi de prin comert asa ca il prepar singura.
ce avem nevoie:
- 300 g pasta de rosii (dar sa ne uitam pe eticheta sa nu contina zahar sau nu stiu ce aditivi) sau rosii proaspete tocate
- 3 catei usturoi
- 2 lingurite busuioc proaspat sau uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper
- 1 lingurita fructoza
- praf de chilli sau un varf de lingurita pasta iute de ardei
Intr-o oala mai micuta se pune pasta de rosii si se adauga apa amestecand pana obtinem un sos de o consistenta cremoasa, adaugam ingredientele si lasam pe foc sa fiarba cateva minute. Daca folosim rosii proaspete lasam putin mai mult pe foc pana scade putin si se ingroasa. Oregano si busuiocul se adauga la sfarsit dupa ce am stins focul.Putem jongla cu ingredientele dupa gustul fiecaruia. Simplu, nu?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu