Originara din sudul Italiei, mozzarella inseamna pentru mine prospetime, sanatate, intr-un cuvant, deliciu....
Se cunosc mai multe tipuri, mozzarella di Bufala - facuta din lapte de bivolita, mozzarella fior di latte -facuta din lapte de vaca, mozzarella affumicata- afumata, un alt tip este facut din lapte smanatanit si are un continut scazut de galactoza (acesta este tipul de mozzarella folosit de obicei pentru pizza in restaurante), bocconcini - mozzarella pitica de marimea unui ou...
In zilele noastre, si mai ales la noi in tara se gaseste un tip de mozzarella facut dintr-un amestec de lapte de bivolita cu cel de vaca, asa ca m-am multumit cu acesta.
Am cumparat 300g mozzarella , 3 rosii si am facut un platou dragut...
Am taiat mozarella si rosiile felii, le-am asezat pe o farfurie, am presarat pe ele oregano uscat , un strop de ulei de masline si un strop de crema de otet balsamic.
Putem sa o servim ca aperitiv, sau ca o salata simpla perfecta in orice anotimp.....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu