Imi era asa de pofta de un desert care sa contina muuulta branza si vroiam sa impac si capra si varza adica sa nu ma abat de la dieta mea si sa nu ma pricopsesc cu ceva kilograme in plus...asa ca am improvizat ceva dulce dar care sa aiba un index glicemic cat mai scazut..pentru ca da..stilul meu de a manca incearca sa respecte regulile dietelor bazare pe indicele glicemic scazut...dar despre el am sa vorbesc alta data...Sa revin la tarta mea cu branza...am avut nevoie de :
pentru blat : - 3 cani faina de grau macinis integral
- 1 cana tarate fine de grau
- 2 linguri cacao
- 1 lingura fructoza
- 1 lingura seminte in macinate
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura ulei masline
- 1 iaurt 0% grasime, de 150 g
- 1/2 cana apa calduta
Am amestecat toate ingredientele, iar la final am adaugat treptat apa framantand putin aluatul. A iesit ceva de genul :
L-am turnat intr-o tava cu diametrul de 28 cm pe hartie de copt si apoi am inceput sa prepar crema.
Am avut nevoie de:
- 500 grame urda dulce
- 2 oua
- 1 legatura marar taiata marunt
- fructoza dupa gust
- esenta de vanilie
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura smantana sau iaurt
- inca 1 ou pentru final
Am amestecat si gustat :)) crema bine apoi am turnat-o peste blat. Deasupra am mai pus un ou batut .
Si..proaspat scoasa din cuptor:
Mararul a dat o savoare deosebita acestei prajituri bogata in fibre si saraca in calorii, pe care am devorat-o in doi intr-o dupa masa ploioasa...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu